BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Dünyada yaklaşık 10 milyon HIV pozitifin ilaçlara erişimi olmadığı için çaresizce ölümü beklediğini, oysa ki tedavi gören HIV pozitif bir kişinin herkes kadar sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebileceğini...

27 Temmuz 2012 Cuma

2 HIV Pozitif Daha HIV'i Yendi

Washington/ABD'de devam eden 19.Dünya AIDS Konferans'ının dün gerçekleştirilen bir oturumunda kanser ve HIV pozitif olan 2 İngiliz hastanın kendilerine yapılan kemik iliği nakli sonrasında vücutlarındaki HIV'in yok olduğu bilgisi paylaşıldı.

Birine 2, diğerine ise 4 yıl önce Brigham Kadın Hastanesi'nde kemik iliği nakli yapılan hastalarda HIV izlerinin kaybolduğunu anlatan araştırmacılar, şu anda hastaların kanında belirlenebilir HIV DNA veya RNA'sının bulunmadığına işaret etti. Hastalardaki, HIV'e maruz kalma kriteri olan HIV antikorlarında da azalma görüldüğünü anlatan araştırmacılar, hastalara HIV'e karşı kullanılan antiretroviral ilaçların verilmeye devam ettiğini belirtti.

"HIV'in hastaların plazmasından kaybolmasını bekliyorduk. Ama, hücrelerinde HIV'e ait hiçbir ize rastlanmaması bizim için şaşırtıcı oldu" diyen araştırmacı Dr. Timothy Henrich ve Dr. Daniel Kuritzkes ikinci aşamanın hastaların dokularında HIV varlığının olup olmadığını tespit etmek olduğunu söylediler.

Daha önce "Berlin hastası" olarak bilinen Timothy Brown aynı yöntemle HIV'siz bir yaşama geri dönmüştü. Şimdi bunu başaran hasta sayısı 3 e yükseldi ve buna paralel olarak HIV'in kür edilmesi umutları da attı.

Pozitifiz Facebook sayfasını takip edin!

1 yorum :

  1. http://www.star.com.tr/saglik/aids-hastaligi-tarihe-karisiyor-haber-1214158/ artık dahada umutluyuz

    YanıtlaSil