BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Dünyada yaklaşık 10 milyon HIV pozitifin ilaçlara erişimi olmadığı için çaresizce ölümü beklediğini, oysa ki tedavi gören HIV pozitif bir kişinin herkes kadar sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebileceğini...

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Dünya AIDS Konferansı'na Seks İşçilerinden Protesto

22-27 Temmuz tarihleri arasında Washington/ABD'de düzenlenecek olan Dünya AIDS Konferansı'na, ABD'nin seks işçilerine vize vermemesi sebebiyle katılamayan seks çalışanları, alternatif bir kongreyle Hindistan'ın Kalküta şehrinde bir araya geldi.

ABD, Obama'nın kararıyla 2009 yılında HIV pozitif olanların ülkeye girişine getirilen yasağı kaldırmış ve bu karar, uluslararası katılımlı bir AIDS konferansının 20 yıl aradan sonra ilk kez ABD'de toplanmasının önünü açmıştı. Ancak ABD yasaları, seks işçileri ile uyuşturucu bağımlılarının ülkeye girişini yasaklamaya devam ediyor. Hindistan'da toplanan seks işçileri bir hafta sürecek etkinlikler sırasında ABD’nin bu duruşunu da protesto edecek. 40 ülkeden seks çalışanının katılımıyla düzenlenen Seks İşçileri Özgürlük Festivali organizasyon grubu "ABD yönetiminin seks işçileri ile uyuşturucu bağımlıları için uygulamayı sürdürdüğü vize yasağının Washington'da yapılacak olan Uluslararası AIDS Konferansı IAC'ye katılmalarını engellediği, bu nedenle pek çok seks işçisinin ABD'ye ya gitmeyeceğini ya da gitmek istemeyeceğini" duyurdu. Grup, "IAC'den dışlananların ve onları destekleyenlerin seslerini duyurmak için böyle bir alternatif etkinliği Hindistan'da düzenlediklerini" belirtiyor. Birleşmiş Milletler'in Asya-Pasifik Bölgesi HIV ve AIDS Mücadele Programı özel temsilcisi Prasada Rao, "Uyuşturucu bağımlıları ve seks işçileri HIV ile mücadelenin öncelikli hedef kitlesi olmak zorunda; onların katılımının olmaması HIV ya da AIDS konusundaki herhangi bir söylemin yetersiz ve anlamsız olmasına yol açacaktır" dedi.

Kalküta'da "Bizi kurtarıcılardan kurtarın" sloganı altında bir araya gelen katılımcıların, seks işçilerinin bugüne kadarki en büyük organizasyonunu oluşturduğu söyleniyor. Toplantı IAC'in resmi toplantı listesine dahil edildi ve etkinlikler boyunca Washington ile video bağlantıları kurulacak. Buna karşın, toplantının kendi gündemi olduğu, seks işçilerinin hareket ve göç özgürlüğü ile kamu sağlık olanaklarına erişimleri ve toplumsal taciz ve ayrımcılığın sona erdirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağı belirtiyor.

Kaynak: Guardian

Pozitifiz Facebook sayfasını takip edin!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder