BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Dünyada yaklaşık 10 milyon HIV pozitifin ilaçlara erişimi olmadığı için çaresizce ölümü beklediğini, oysa ki tedavi gören HIV pozitif bir kişinin herkes kadar sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebileceğini...

9 Kasım 2011 Çarşamba

Dünya AIDS Günü Hakkında

Dünya AIDS Günü nedir?

Dünya AIDS günü, 1988 yılından beri 1 Aralıklarda dünyanın ilgisini HIV/AIDS gerçeğine çekmek üzere çeşitli etkinliklerin düzenlendiği gündür. HIV ile yaşayan kişileri desteklemek, AIDS sebebiyle yaşamlarını kaybedenleri anmak, topluma HIV/AIDS ile ilgili doğru bilgileri aktarmak gibi misyonlarla etkinlikler gerçekleştirilir.

Dünya AIDS Günü neden önemlidir?

Tüm dünyada 33 milyon kişi HIV ile yaşamaktadır ve 1981 yılından günümüze 30 milyon kişi AIDS sebebiyle yaşamını kaybetmiştir. Dünya tarihindeki en yıkıcı salgınlardan biri olmuştur. Buna karşın kişiler HIV'in nasıl bulaşıp nasıl bulaşmadığını hala bilmemektedir. HIV ile yaşayan kişiler toplumdan dışlanmaktadır. HIV, tedavilerle kronik bir sağlık sorunu haline gelmesine rağmen hala milyonlarca kişi bu tedavilere erişememektedir. Dünya AIDS günü toplumları bilgilendirmek, hükümetlere sorumluluklarını hatırlatmak ve HIV ile yaşayan kişilere destek olmak için iyi bir fırsattır.

Dünya AIDS Günü'nde ne yapabilirim?

Türkiye'de 1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinlikleri Pozitif Yaşam Derneği öncülüğünde organize edilmektedir. Bu organizasyonun en kapsamlı etkinliği Beyoğlu/İstanbul'da gerçekleştirilen yürüyüştür. Bu yürüyüşe katılabilirsiniz. Ya da HIV/AIDS'in sembolü olan kırmızı kurdeleyi gün boyunca yakanıza takarak günün önemini çevrenizdekilerle paylaşabilirsiniz.

Pozitifiz Facebook sayfasını takip edin!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder